Wednesday, October 20, 2010

singgah sebentar..

hari ni sedikit lapang..suka3. rasa rndu sangat2 kat surau n pngisian2nye. ye,memang telah lama xmndatangkan diri ke pusat hidayah itu seolah-olah diri dah cukup sempurna utk tidak memperbaharui jiwa sehingga hari ini rasa rindu itu menggamit-gamit hati ini..nak pergi but tiada teman~sedeyhh..masing2 masih busy. kebetulan hari ini aktiviti aku lepas mgrb tiada selepas tamatnya segala bagai latihan2 assgmen. syukur sgt(tp sedih jugak sbb performnce sangat tak memuaskan hati..last minute preparation. dengan latihan rekoder bsma-sama nyanyian Saya Melawat hanya dijalankan bebrapa minit sebelum persembahan bermula.ish3..harap2 lepas ni lebih baik dari yang ini. insyaallah..)

byk keje yg msih blum disiapkan-gerko, tmk, fail2 yg perlu dihantar, aduhh cepat khodijah!!jangan main2 lagi..sudah la pekse xlama lagi..byk perkara yg perlu dibaca n difahami lagi-bm1.2, muzik, pj...huhu..doakan aku wahai kalian yang aku sayang..aku nak cemerlang tapi aku lemah dalam menghafal2 ni..sangat merisaukan.


di kesempatan ini, nk ucapkan:
1. selamat berangkat n memnyambung hijrah ke mesir untuk k.long..moga najah disana nanti n jgn lupa doa2kan mak ayah n adik2 di malaysia ini..kami juga ingin najah n mabruuk:)
2. selamat menduduki peperiksaan buat kawan2 yang mengambil stam..buat yang terbaik:)
3. slmt utk setiap jiwa yang ingin melakukan perubahan..ayukk sama2 kita kuatkan semangat!! saling mendoa sesama kita k..actually,rindu betul pada kawan2 di beseri n gerik..huhu.yang selalu bersama-sama mencari ilmu..rindu sgt2..pada cikgu2 yg selalu menyentuh jiwa ini..kudoa moga2 semuanya baik2 aje n masih seperti dulu bahkan semakin mantap iman dan jiwa..insyaallah

nk buat keje~


Monday, October 18, 2010

ini kesah adik2 yang aku sayang~

a great weekend~
sungguh seronok..yeyy..hatiku riang berbunga:)..uuih over saje ni..actually, sebenarnya hati aku rasa lain mcm mne xtau,aku pn xphm.
seronok?
yahh..sure sangat seronok sebab adik2 aku sgt best!!mereka sudah bijak memasak nasi dikala aku dan kakak yang dalam kepenatan tettidur..eceyceycey..hahaha..srius..mereka sanggup menelefon mak di pekan utk bertanyakan wayar periuk nasi sedangkan periuk yg digunakan periuk gas..hikiki..apepn..tq 2 yasin n balqis sbb kalu kome xbuat bgtu pasti kami dah kene dgn mak n ayh.ohh..kamu sungguh bagus!!
frust?
hmm..secalit mungkin. bgaimana tidak?? adikku telah mengatasi aku..situasi:
M:k.cik, buatkan air teh(teh ape tah??sudah x ingt sbb byk sgt jenama teh kt umah, kalau xsilap teh..ahh x ingt)pastu tolong sambungkan wayar kipas kat dapur..
KEYKO:OK boss..wait 
*sedang anak ini bertungkus lumus mencari extension wire n dlm msa yg sma nk kne buat air..terpancar sinar ketekunan n keikhlasannya..sehingga ketemu jua akhirnya extnsion wire yg menyorok ntah kt mane2..sgt bahagia..

KEYKO:ok! ni dia..alamak??dah ada kipas??
*waduh2 punyala aku mncari dr dapur ke tgh rumah kemudian mara ke bhgian tamu..almklumlah umah tu saiznya bukannya mcm kotak kecik je..tp xpe..sabarrr~~boleh kurus jalan2 dlm umah pn..xve ok??!
kemudian berniat nak menyambung tugasan utk buat air yg tertangguh tadi..jag sudah pun diambil tadi..
KEYKO: haa??air dah dibuat??ya allah.[tersenyap]xdpt berkata apa2 sebab xsangka aku ada pesaing dalam umah itu..sehinggalah
mak berkata:tengok! yasin dah siap buat lagi..cepat haa..
*aku tersenyum dan memuji la kanak2 kecil itu dengan bangganya:)sebab sgt bagus dalam melakukan turning point dalam hidopp..actly,semalam dia menangis bukan sbb insaf or bnde lain tp sebab potong bawang..kui3..sangat cumil~

tercabar?
wahh..xpun..hahaha..xdela sampai rasa tercabar geng, just rasa mereka2 ini lebih hebat sikit je.. good job along da weekend..luv it;)

 
*p/s: k.long..kmu xpyh risau nk tggl umah ok sbb mereka bisa mnggntikan tmpt kmu dlm mbuat hal2 sbgini;P
k.nyah..jom balik umah..xpyh stress mmikir keje umah yg berlambak2 sbb kte akan goyang kaki n zzzzz shja..
k.yang..kmu msti xpercaya merka ini lebih pantas bkerja dr kmu geng..wawaaw

MODE:mengantookk...T___T
PEACE BE UPON U

Thursday, October 14, 2010

syukur...syukur..syukur:)

alhamdulillah...semuanya dah selesai;)selepas kesibukan yang tak dapat aku elakkan-performance tarian kebudayaan utk gerko n nyanyian resital muzikal..udahla kedua-duanya perkara yang memang x diminati sejak azali(just suka tengok orang perform je)..1st tu rasa stress semacam jgk la..smpai terpikir nk gila da..mana tak nya..nk kne menyanyi, menari depan orang..dahla aku xbiasa buat..pernah la sekali dua buat tp itu waktu zaman aku belum matang n masih keanak-anakan..tp kini..aku dah besarr!!ceyyhh..hehe..mksudku..sekarang tahap rasa malu ku melebihi berbanding usia aku muda2 dulu..tp mengingatkan aku bakal seorang guru yang akan mengajar kanak2 yang jiwanya sangat suka perkara2 yang menghiburkan hati..so, dengan niat mendidik diri menjadi guru cemerlang..aku berusaha menjadi seorang penari n penyanyi terbaik bagi dirir aku..huahua..opss..jangan ketawa pada diri sendiri ok..tahniah khodijah, u had done very well;P heheheh


'walaupun masa yang diberi agak terhad tapi kamu semua dapat lakukan dengan sangat baik,tetapi masih boleh menjadi lebih terbaik'puan hanizah berkata..

syukur kan..semuanya dengan keizinan Tuhan kami dapat performed well this night..thanks God..sebagai berita gembira untuk aku...hehehe...esok..aku pulang!!!yeahh..kembali ke pangkuan keluarga tercinta..moga2 tercapai la hasratku nak balik..sebelum terlambat i thanked to my groupwork: k.zila, mus, len n k.fazill 4 ur support n hardwork..x lupa jugak team tarian yg memang xpenah penat nak buat latihan: qwen, lyne n nisa. sangat mengagumi kalian esp nisa wpun mata da xlarat nk buka tp ttp semangat..itu la cikgu yg kita nak..eheheh..

oh tidak..terpaksa berhenti  sekarang..sebaldi kain telah memanggil..segala bagai refleksi telah menjelmakan wajah mereka dalam minda aku yang baru nk lapang nih..haduii..ok..see u soon..peace be upon u;D





saat aku merasa penat

Dengan nama Mu Yang Mencipta aku dan sekalian makhluk...

*smiling*
saat ini, detik ini, aku masih cuba untuk mengukir senyuman walaupun kalau boleh tidak mahu rasanya melayan cakap2 orang disekeliling dek rasa hati yang serba moody..ya, mungkin dengan senyuman, hati ini dapat juga merasai tenangnya..sungguh lelah jiwa ini sejak hari rabu yang kuliahnya sgt penuh  sehingga kini, dan esok dijangka lebih banyak meragut tenagaku..oh Allah jadikan penatku ini bukan sia-sia..amiin..mudah2an. jom, wahai insan2 yang bersedih malam ini kita sama2 mengukir senyuman..(",)..dan jangan lupa ikhlaskan senyumannya ok;)...

tadi, waktu online fb sebentar, byk,mungkin tidak la byk,kira2 dalam 2-3 orang telah melahirkan rasa sedih mereka..hmm, ya waktu itu juga hati aku turut merasai perasaan yang sama walhal aku sendiri tak tahu menahu apa yang perlu disedihkan. sama seperti mereka..dengan itu, tertegur la sorang sahabat yang mungkin perasan wajah moody yg aku pampangkan.. sebenarnya bukanlah aku moody pun,,serius cuma rasa penat hampir menjelajah jiwa ragaku..bukan ini isunya nk dicakapkan..actly, the most important thing  i think is we just keep on smiling whenever, wherever n  in any situation ever. sebabnya..kalu kita bermuram durja (ingat pesan k.long) efeknya akan kene  pada orang lain macam virus la jugak..jadi, kalau habis semua orang terkena rasa sedih, habislah dunia kita, no more smile, no more good words n  forsure no more happiness..hhohoh..jadi, even if we feel so lost n so alone, just set our mind who we are belong  2, n thus we could feel the loves..




saya suka bila orang tu walaupun dia penat atau sedih atau frustrated,xpun terlalu gumbira ke, dia masih mampu bercakap dengan lembut dan tersenyum dengan ikhlasnya pada orang sekeliling..wahh..so sweet such person..my mom is just like that;) n im trying to be like that to..hope so, insyaALLAH..

~apapun, syukur test muet (bg part speaking) dah selamat..walaupun xprepare satu hapa pun, sekurang-kurangnya xdelah aku terkaku terpana sebagai calon A tadi..waa,,sungguh dasyat..pasni nak pergi popular cari buku muet..wanna do da best for another paper: 13 nov, jgn lupa doakan saya!!~


ohh..rasanya..hampir cacamerba sudah perkataan2 ku ini,,time tdur kali;P
gudnite everyone, forgive n forget ok??! salamun alaikk~

*sebelum terlupa!pagi2 jgn lupa baca doa ini: wa amanna ya salam ya mukmin.. doa ini diajar oleh seorang sahabat tersayang sempena nk amik muet, tq ya wahai kamu yang mengajar ini walaupun simple tp pnuh makna..syukran ala kulli hal;)