Monday, October 18, 2010

ini kesah adik2 yang aku sayang~

a great weekend~
sungguh seronok..yeyy..hatiku riang berbunga:)..uuih over saje ni..actually, sebenarnya hati aku rasa lain mcm mne xtau,aku pn xphm.
seronok?
yahh..sure sangat seronok sebab adik2 aku sgt best!!mereka sudah bijak memasak nasi dikala aku dan kakak yang dalam kepenatan tettidur..eceyceycey..hahaha..srius..mereka sanggup menelefon mak di pekan utk bertanyakan wayar periuk nasi sedangkan periuk yg digunakan periuk gas..hikiki..apepn..tq 2 yasin n balqis sbb kalu kome xbuat bgtu pasti kami dah kene dgn mak n ayh.ohh..kamu sungguh bagus!!
frust?
hmm..secalit mungkin. bgaimana tidak?? adikku telah mengatasi aku..situasi:
M:k.cik, buatkan air teh(teh ape tah??sudah x ingt sbb byk sgt jenama teh kt umah, kalau xsilap teh..ahh x ingt)pastu tolong sambungkan wayar kipas kat dapur..
KEYKO:OK boss..wait 
*sedang anak ini bertungkus lumus mencari extension wire n dlm msa yg sma nk kne buat air..terpancar sinar ketekunan n keikhlasannya..sehingga ketemu jua akhirnya extnsion wire yg menyorok ntah kt mane2..sgt bahagia..

KEYKO:ok! ni dia..alamak??dah ada kipas??
*waduh2 punyala aku mncari dr dapur ke tgh rumah kemudian mara ke bhgian tamu..almklumlah umah tu saiznya bukannya mcm kotak kecik je..tp xpe..sabarrr~~boleh kurus jalan2 dlm umah pn..xve ok??!
kemudian berniat nak menyambung tugasan utk buat air yg tertangguh tadi..jag sudah pun diambil tadi..
KEYKO: haa??air dah dibuat??ya allah.[tersenyap]xdpt berkata apa2 sebab xsangka aku ada pesaing dalam umah itu..sehinggalah
mak berkata:tengok! yasin dah siap buat lagi..cepat haa..
*aku tersenyum dan memuji la kanak2 kecil itu dengan bangganya:)sebab sgt bagus dalam melakukan turning point dalam hidopp..actly,semalam dia menangis bukan sbb insaf or bnde lain tp sebab potong bawang..kui3..sangat cumil~

tercabar?
wahh..xpun..hahaha..xdela sampai rasa tercabar geng, just rasa mereka2 ini lebih hebat sikit je.. good job along da weekend..luv it;)

 
*p/s: k.long..kmu xpyh risau nk tggl umah ok sbb mereka bisa mnggntikan tmpt kmu dlm mbuat hal2 sbgini;P
k.nyah..jom balik umah..xpyh stress mmikir keje umah yg berlambak2 sbb kte akan goyang kaki n zzzzz shja..
k.yang..kmu msti xpercaya merka ini lebih pantas bkerja dr kmu geng..wawaaw

MODE:mengantookk...T___T
PEACE BE UPON U

1 comment:

  1. siot budak tu..mengigau ke ape??
    mimpi kene ceramah ke??

    ReplyDelete