Thursday, October 14, 2010

saat aku merasa penat

Dengan nama Mu Yang Mencipta aku dan sekalian makhluk...

*smiling*
saat ini, detik ini, aku masih cuba untuk mengukir senyuman walaupun kalau boleh tidak mahu rasanya melayan cakap2 orang disekeliling dek rasa hati yang serba moody..ya, mungkin dengan senyuman, hati ini dapat juga merasai tenangnya..sungguh lelah jiwa ini sejak hari rabu yang kuliahnya sgt penuh  sehingga kini, dan esok dijangka lebih banyak meragut tenagaku..oh Allah jadikan penatku ini bukan sia-sia..amiin..mudah2an. jom, wahai insan2 yang bersedih malam ini kita sama2 mengukir senyuman..(",)..dan jangan lupa ikhlaskan senyumannya ok;)...

tadi, waktu online fb sebentar, byk,mungkin tidak la byk,kira2 dalam 2-3 orang telah melahirkan rasa sedih mereka..hmm, ya waktu itu juga hati aku turut merasai perasaan yang sama walhal aku sendiri tak tahu menahu apa yang perlu disedihkan. sama seperti mereka..dengan itu, tertegur la sorang sahabat yang mungkin perasan wajah moody yg aku pampangkan.. sebenarnya bukanlah aku moody pun,,serius cuma rasa penat hampir menjelajah jiwa ragaku..bukan ini isunya nk dicakapkan..actly, the most important thing  i think is we just keep on smiling whenever, wherever n  in any situation ever. sebabnya..kalu kita bermuram durja (ingat pesan k.long) efeknya akan kene  pada orang lain macam virus la jugak..jadi, kalau habis semua orang terkena rasa sedih, habislah dunia kita, no more smile, no more good words n  forsure no more happiness..hhohoh..jadi, even if we feel so lost n so alone, just set our mind who we are belong  2, n thus we could feel the loves..




saya suka bila orang tu walaupun dia penat atau sedih atau frustrated,xpun terlalu gumbira ke, dia masih mampu bercakap dengan lembut dan tersenyum dengan ikhlasnya pada orang sekeliling..wahh..so sweet such person..my mom is just like that;) n im trying to be like that to..hope so, insyaALLAH..

~apapun, syukur test muet (bg part speaking) dah selamat..walaupun xprepare satu hapa pun, sekurang-kurangnya xdelah aku terkaku terpana sebagai calon A tadi..waa,,sungguh dasyat..pasni nak pergi popular cari buku muet..wanna do da best for another paper: 13 nov, jgn lupa doakan saya!!~


ohh..rasanya..hampir cacamerba sudah perkataan2 ku ini,,time tdur kali;P
gudnite everyone, forgive n forget ok??! salamun alaikk~

*sebelum terlupa!pagi2 jgn lupa baca doa ini: wa amanna ya salam ya mukmin.. doa ini diajar oleh seorang sahabat tersayang sempena nk amik muet, tq ya wahai kamu yang mengajar ini walaupun simple tp pnuh makna..syukran ala kulli hal;)

No comments:

Post a Comment