Tuesday, March 19, 2013

EHH? Baru 2 hari rupanya!

Wuuuuu. mau menangess seja rasanya! Hari ni baru 2nd day aku berSBE (School Based Orientation) atau lbh dkenali PBS kt klang ni. Uwaarggh. please listen to my heart! ;(

Hari ini 'terkena' ganti kelas cikgu yang cuti bersalin. Alangkah THANK YOU to 3 Amanah for the most expensive experience i got today. Its really! thank you! Sememangnya 'experience is the best teacher'. Tak sangka aku dapat kelas yang paling bising, nakal dalam sekolah tu. Sabo je la~ Sungguh x terkata. Yang pasti aku akan ingat smpai bila2. mungkinn. Allah. Kuatkan hatiku, bimbinglah daku dan perrmudahkanlah daku dalam melengkapkan diri sebagai seorang guru yang baik kelak. Ameen!

Esok lagi.
Hmm moga2 baik2 sahaja lah~

#nak balik. dah sebulan lebih x balik. its not me. euwuwuwuwu.

Saturday, March 2, 2013

Taubat--

Bismillah.

Mood: Assignment.

Memang tengah khusyuk, fokus n semangat menyiapkan tugasan-tugasan yang makin3 bertambah. Opkos buat keje sambil dengar lagu with minilyrics. xla sunyi, tambah lagi romate balik. sobsobs. heww.

OK. memang x dinafikan fokus aku sekarang ni macam cacing kepanasan. xleh nak fokus lama laa ringkasnya. maka terjadilah mata, tangan n seumpamanya melilau, merayau n seumpamanya lagi kt lptop ni. kalo boleh geladah, sume benda nak geladah. uwaaaa. a little bit stress. but not really. hihi. thats why i guna minilyrics. kira kalo aku merayau pun, setakat menjeling membaca n menghayati lirik lagu yang menjadi halwa telinga. xde la aku g merayau jauh-jauh bukak buku yg x berkenaan (muka buku !).

so.....dalam menghayati lirik, ini pertama kali aku menghayati lirik lagu TAUBAT by Opick. Wuuuu..ia sangat menyentuh hati ini. sangat3! Allah. Allah. Allah.


Wahai Tuhan jauh sudah
Lelah kaki melangkah
Aku hilang tanpa arah
Rindu hati sinarmu

Wahai Tuhan aku lemah
Hina berlumur noda
Hapuskanlah terangilah
Jiwa di hitam jalanku

Ampunkanlah aku
Terimalah taubatku
Sesungguhnya engkau
Sang Maha Pengampun Dosa

Ya Rabbi izinkanlah
Aku kembali padaMu
Meski mungkin takkan sempurna
Aku sebagai hambaMu

Ampunkanlah aku
Terimalah taubatku
Sesungguhnya engkau
Sang Maha Pengampun Dosa
Berikanlah aku kesempatan waktu
Aku ingin kembali
Kembali kepadaMu

Dan mungkin tak layak
Sujud padaMu
Dan sungguh tak layak aku

Allah. Sungguh aku x layak. tapi aku ingin kembali padaMu. Meski mungkin xkan sempurna aku sebagai hamba.. Ampunkanlah aku. Allah.. rindunya pada kasih dan dakapanMu!!

Astaghfirullah al Azim. semoga kita sentiasa memperbaharui taubat. InsyaAllah.

Dah2 jom fokus! ;p