Monday, April 29, 2013

End of the April

Haip! Assalamualaikum!

29th of April 2013. Alhamdlulliah wa syukrulillah. penghujung April yang sangat membahagiakan. Allah mengembalikan rasa cinta yang Dia dipinjamkan yang kian retak. Rase xnak henti2 sebut Alhamdulillah. Nak tido pun asyik tersenyumm je. Hikmahnya ukhuwwah yang Allah beri. Perkataan maaf memang mudah nak disebutkan, tapi untuk seiring dengan perbuatan kita memaafkan, rendahkan hati, ketepikan ego, utamakan Allah. InnsyaAllah, besar kesannya. :)

Do good as Allah has done good to you.


#Lain orang lain sikapnya. Dalam berukhuwaah, memahami dan menghormati antara sahabat, sangatt penting. Sangat! Jangan  abaikan ok.

#Hidup lebih bahagia dengan memberi. Memberi dengan kasih sayang. Cubalah. Petua buat aku rasa paling bahagia.

#Bahagia? Apa bahagia?
Ketenangan itulah bahagia.
"Dengan memngingati Allah, hati akan menjadi tenang" = Dengan mengingati Allah, hati bahagia. ;D






End of April = Early of May. weee. 4 days to go, my day. InsyaAllah. Permulaan yang baik. Moga Allah bantu. Khodijah, Do good as Allah has done good to you. Pleaseee!

Till Here.

Friday, April 12, 2013

maafkanlah..

almost 1 month tak dating n sesi luah meluah2 dgn encik belog. x rindu ponnn~ hewhew. sebonarnye mmg nk cter2 ngn encik blog busyuk ni, tapi  kesibukan date dengan encik assignmen lebih utama, maka terpaksa la aku korbankan masa date dengan si busyuuk ni. sehingga la encik assignmen sume pulang ke halaman masing2. legoo rase hati den ni ;p (Alhamdulillah)

Hurrmm.. nak membebel apa ehh? hehehe.
okay pernah dgr tak perkataan maaf? tipu lah xpernah dgr kann! cuma, sejauh mana kefahaman kita tentang satu perkataan yang sgt bernilai ni? pasti mcm2 tafsiran kita tntang memberi dan menerima maaf ni kan?
some say: aku sudah memaafkan but xdpt lagi terima awk/ko/kamu @ org yg bsalah tu seperti dulu.
some say: sehingga aku dah maafkan, just dont show your face in front of me
some say: kita x pernah memaafkan shngga kita melupakan kesalahan tersebut.

but what happen to me is hard to understand. O' Allah. show me the right and wrong. Give me the strength to maintain this ukhwah and open my heart to always depend on You. Biar hati terasa kehilangan, namun cukup hanya punya Engkau. Only You!


those words make me feel tough! InsyaALLAH  hati ini always forgive.
because..

 i know Allah do the best! 
smileeee :D