Sunday, June 16, 2013

Manis-manis Pahit

Haiip! Haiipp! 
Sobahal Kheirr, Assalamualaikum! :)

Alhamdulillah wa syukrulillah, bangun bagi masih menghirup udara yang dipinjamkan-Nya. Fresh. Rasa nak tido balik je. Aih. Hiyakk! Dush3! No way, Khodijah. Jgn biasakan tido pas subuh k! Subuh itu waktu berkat dapat rezeki. (Even, ilmu jgak rezeki ye kawan2). So, bergerak dan berusahalah mencari rezeki. Rezeki yang berkat adalah hasil tangan kita sendiri. *ok, yg ni mak bru pesan semalam. TQ Mak Syg! (Alhmdlillah, dididik sejak kecik utk tidak tido lps subuh2. kekadang je tertido. hewheww.)

Ok, smsa menaip entri kali ini, aku sudah pun berada di Ipoh Bandaraya Kita. Smpainya smlm dlm kol 7 dihantarr oleh cinta-cinta hatiku-ayah, mak, k.long n mek milah. Sngja aku suruh deme htr smlm sbb hr ahad boleh la dyorg rehat2 kt umah. Takmau dyorg penat bila nk p skolah isninnya. Dah banyak aku susahkan mak n ayah. Takmau dah susahkan dyorg lg.. Tatau bila nk berenti tabiat yg 1 ni *sobsobsobs :( 
Berangan nk berenti konon, smlm pn aku susahkan ayah. Sorry ayah n kaklong. Trm kasih jgk sbb belanja kakcik kasut. 
Yeyy! Dpt kasut baru!! 
Im sure, setiap kali pakai kasut tu, mesti ingt kat ayah n k.long. Thanks once again. Ape pun, len kali nk susahkan lagi tau. takmo berenti lagi. hikhikhik. jgn menyesal tau dpt anak n adik yg comel ni tau ! :P

Esok dah mula kuliah. Rasa seganlah pulekk nk masuk kelas. Awww, gediksss kau khodijah! hihi. Sem ni nk score even result sem lepas x kuar pn lagi. Sy nak score jgk sem ni! Nak3! Tak boleh ckp xboleh dan xnak! Sy nk graduate 1st class! Ameen. InsyaAllah. Doakan Khodijah ye semua! :D

Sebenarnya, kita rindukan Amni. kalo kat rumah, pg2 ni mst tengah dukung n kacau si solehah tu tido. Rindunya. Moga dia sht2 slalu n cpt2 temok. -->

budak botak

Buat ayah, Selamat Hari Bapa! Hanya doa, smg Allah memberkati hidupmu. Sayang ayah till Jannah. InsyAllah. -->
eh ! ini bkn ayah sy tau. Ini Fathi yg cerdik :P

Haa. ini ayah!  Happy Father's Day Ayah! Love love  ayah.
Dan, Sanah Helwah buat seorang sahabat yg dsayangi, Mila. Semoga terus mendapat berkah dari umur dan kehidupan ini. Love u dear. :)

Dan konklusinya, why manis2 pahit?? uhuh.
Sbb.. hari ini, kehidupan ini, bukan keindahan semata, duka dan airmata juga adalah jalan kehidupan. Biarpun pahit, semua tidak meminta tapi airmata lah menghidupkan hati yang dalam kerinduan.

Buat insan yang tidak pernah aku bersua, smg dikau sejahtera di alam sana. Al-Fatihah. 


Till here. 
Sincerely, 
Sang Perindu

No comments:

Post a Comment