Tuesday, June 25, 2013

Sweetest in 3rd Semester

Bismillah.



Result sem lepas baru kuar -- tetiba. sebab dengarnya awal bulan 7 baru keluar. huhu. Alhamdulillah. cun2 lepas target, even merosottt dr sem sebelumnya. Bila teringat balik macam mne aku menghadapi exam sem lepas, Allahuakbar. hebat ujian. Demam sepanjang study week, mmg hny mampu terbaring je, xdpt nk bt pape. Bila rasa nk study, x dpt, kol mak n nangisss. hanya tu je keje time study week. Mengharapkan doa seorang ibu. Tambah pulak exam direct 3 hari  untuk 4 paper. fuhhh. *merecik-recik peluh didahi. *meleleh-leleh airmata di pipi.

Now, lepas cek result, perkara pertama aku ingat was my study group. Thankss sesangaat my dearest. TQ kalian sbb sudi lapangkan masa utk saya pd last2 minute. I have no other way. Duduk kat bilik termenung n menangis je. Risau sesangat. Nak study x dpt, then i thought of you, you and you. Terima kasih semua. Smg Allah memberkahi kita.

4 rata. Tu target aku waktu awal2 sem lepas. tapi apo nk buek. Allah is the best planner. Dia bg ujian, mungkin nk tengok sejauh mana pengharapan aku pada Dia. Syukur, ada insan2 yang mengingatkanku bhw aku bertuah diberi ujian saat2 genting ini. Aku redha walau dalam gusar. Kini, hanya syukur yang x henti2. Terima kasih Allah. Aku menangis saat itu, tapi gembira hari ini.


Hmm. Hmm.
Walau apepun. diingatkan *amaran keras bahawa jangan mudah berpuas hati. Ini baru sedikit. Apa yg penting, nuuu tahun depan sana. PRAKTIKUM. Yang ni sgt2 kene buat sehabis baik. sebab yg ni permulaan macam mana aku kat sekolah nanti. Allah. berdebarnya. Banyak lagi aku nk belajar. Bantu aku ya Allah. Bantu aku dalam melengkapkan diri sebaik mungkin sbg seorang pendidik.

Feel so blessed. With the coming Ramadhan. Smg kali ini lebih baik dr tahun lepas. Ameen.

Mabrouk buat kawan2 yang berjaya, my roomate yg dpt flat sebijik. perrghh. *iri hati

Sesape yang x berpuas hati jom sama2 fighting lebih lagi sem ni and yg akan datang.

Thank you sekali lagi my study group. sgt2 terharu. ilebiuu. #eh

Doakan saya semoga najah dunia akhirat.

Terima kasih.

Papaii.




2 comments:

  1. Alhamdulillah, mabruk dik. Bittaufiq wannajah fil imtihan, fiddunya wa fil akhirah. :')

    ReplyDelete
  2. ameen. syukran ala kulli hal. bt akk jgk, moga sukses slalu ye :D

    ReplyDelete