Friday, July 19, 2013

Ketuk-Ketuk Ramadhan

Salam Jumaat. Salam Ramadhan Kareem. 

Sedar x sedar hari ni, dah hari ke-10 umat Islam berpuasa. Acanerr?? Everything okay? Ada tebuk2 x puasa tu? haa haa jawab! ekeke.

Apapun, Alhamdlillah Allah bagi kIta kesempatan utk sampai ke fasa ke-2 bulan Ramadhan, fasa pengampunan. Jadi, kalo rasa2 mood Ramdhan ni dah makin nk jatuh, cepat2 la cover. Rugi. Rugi sgt kalo kita lepaskan peluang ni. Mana tau Ramadhan tahun depan bkn milik kita lg.. kan? 

;D

****
Haa. Apa main ketok2 ramadhan ni? Ekcerli, tadi Helwi mengadakan slot Ketuk-Ketuk Ramdhan untuk Bicara Muslimat minggu ni. So, kitorang dah buat Cornflakes madu. Anyamnyamm. Puasa puasa. 


Sejujurnya, baru aku reti buat cornflakes madu ni. >.<

With cheffsss.

To tell the truth, even dek beradik aku mostly wanita-wanita yg ayu lagi solehah, tapi bab memasak janganlah bagi kitorang ye. lebih-lebih lagi aku ni ha.. kecuali la nak rasa masakan aku dgn resipi hentam keromo. Perfect! Perfect k! Sedihh sebonarnye. Xpe3. keep fighting ye. 

Hah, ok lah. 
Kalo sesape nak belajar memasak, meh la join Bicara Muslimat. At least ada la jgk serba sedikit ilmu ni. hehe.

*tak sabar nak rasa cornflakes hasil tgn aku sniri. no jealoous yea! :P

No comments:

Post a Comment