Friday, October 18, 2013

Keluarga Baru ;')


Bismillah. 
Alhamdulillah ala kulli hal wa 'ala kulli ni'mah.

Selesai exam kecik. Smg Dia bg yang terbaik :')
Hari ni nak cerciter pasal famili yang aku baru dapat. Do not overthinking, bukan famili mertua etc k. =P
Ni famili angkat yang Allah aturkan utk aku masa program anak angkat kat Kampung Belum Baru, about 20 minutes je dari rumah sebenarnya but but suasana dia jauh beza dari kampung aku. Awesome. Sungguh tak tipu. tak caya cuba pergi. hihi. 

Kitorang sampai je kat sana tengah hari Jumaat, hujan. memang berdabar sampai nak nangis nk jumpa famili angkat. pasaipa xtau. hihi. kecut perut. 

***

 Me & Kai Sin. kitorang serumah tapi sedihnya petang Jumaat tu jugakla dy tinggal aku sensorang ngn famili baru tu sebab ada tournament. Sedih baq hangg! hukk. tapi sebelum dia balik sempatlah kitorang spend masa keliling kampung nek moto. Dia la yg bawak. syiokk gila. festime aku nek moto x payah pegang org depan coz kitorong nek scooter. even dy bawak laju jugak aku rasa agak selamat sampai siap boleh depang tangan lagi haha! bangga ^.^

haaa ni dia punya syok meronda. at last jumpa jalan mati n rupanya rumah angkat kwn kitorang. kalo x, entah hala mana lagi kami meronda. hihi.
yg tengah tu adik tiri (angkat) kami. mekda namanya.
  *******

bila dipikirkan balik, terlalu banyak untuk diabadikan. banyak aktiviti yg kitorang bt sesama. pergi pekan beli barang, mandi air terjun, pergi pasar, bersukan, memasak n memacam. so, here some pics. poeples said, its tell everything ;)

Lata Lawin. Sejukkkkkk tahap apa lagi!








































we love u.
mak and suriati. they threat me nicely. seriousss!
majlis perpisahan keluarga angkat. dah nak balik.
ni keluarga besar I. Kiri sekali keluarga isteri 1st. Yang kanan sekali 3rd wife. means, saya anak angkat isteri kedua ;)
terbaekkkk!

sy sgt takut dgn ayah. bila ditanya sepatah, saya jawab sehuruf. *overrr
"ok ke semua kat sini?"
-ok!-

adik beradik tiri (angkat okayyyy)
jauh utk mnjadi reality! haha.
*beberapa orang sedang tidur.
*****

OK. Ni dia kelurga baru saya. keluarga besar. Isteri keempat x ada, ada dekat hometown dia, baru dapat baby tembammm ;)


Ya Allah, jadikan pertemuan ini pertemuan yang Engkau berkati. Jadikan ukhwah dan silaturrahim ini satu rahmat buat kami. Pelihara hati2 kami dan jauhkan kami dari berpaling dari rahmat dan kasih sayang-Mu. Jagakan mereka dalam jagaan-Mu wahai Tuhan yang Maha Memelihara. Fi hifzillah kalian. Sampai bertemu lagi. *dekat je ponggggg ^-^

?? 
OPPPSSS! flash! tukar setting pleaseee wehuuu
PUBLISH!