Wednesday, September 24, 2014

Praktikum II- Successfully complete!

Bismillahirrahmanirrahimm.

Sobahal khair. 
Moga bermulanya pagi ini dengan ucapan-ucapan manis, syukur dan zikir kepada Allah atas nikmat Islam dan Iman. 
Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. 

2 bulan sebelum ni, sibuk dengan praktikum - PdP, projek, tuggasan dan hal-hal lain yang berkaitan. 
Sungguh, penat sangat jiwa ni. Lelah dan lemas dengan hal-hal dunia begini. Tambah lagi dengan situasi sekolah yang amat perit. Hanya Dia yang tahu. Mungkin Dia tengah mengajarkan aku sesuatu yang aku sendiri tidak tahu. Mungkin. :)

Lega, semua dah selesai. Lega sangat, dapat tarik nafas dalam-dalam. Kalo tidak, Ya Allah setiap malam, macam semput sangat nak bernafas. Buktinya, sehingga kini aku berjaya mengumpul 8 butir peluru di wajah. Errrr? Stress tahu dak ada makhluk yang x dijemput menginap kat muka. Gggrrr. Aku dah cakap terus terang kat deme muka ni bukan tempat tinggal dyorang. tapi apakan daya. Kalo la mereka faham... huhuhuu =.=

Tak larat nak peduli kat mereka, biarkan je lah. o.o
So, skrg kuliah continue as usual. Rasa pelik sangat nak masuk kuliah, macam x reti dah nak fokus bila dah tinggal 2 bulan. mueheheh overrrrnye! 

This is my praktikum-mates. Mereka sgt2 awesome. Memang x dpt dinafikan, sometimes im just being tougher bcoz of them. TQ uolls. :)

K.Jeneh ~len bebeh ~k.zila annur ~ ^^.

Gambaq ni amik masa sambutan merdeka. That why ada merah kuning biru n putih :)
Kami bersajak tauuu tajuk -- Pahlawanku. Fuyohhh. hehehe 

 Jarang kami ada masa amik gambar sesama. busy tau busy. :P hari ni je kami curi-curi. tapi si merah buat keja, jadi kami bertiga ja ^^

Tak sangka dapat jugak harungi saat-saat 'getir' praktikum II ni dengan jayanya. Result ke apa ke serahkn hanya pada yang kuasa. We have done our part :)
Sem depan pulak menanti, 3 bulan. Harap-harap sem depan akan bertambah baik dan lebih-lebih bagus dari yang ni. InsyaAllah. hope so. Doakan ya!

OK. Sikit je citer pasal praktikum. Kalo nak cerita dari langkah pertama kat sekolah tu sampai detik-detik akhir, memang baaaaanyaakkkk sgt ok! pasal sekolah, cikgu-cikgi, student2 kesayangan, pahit manis, sakit perit, senyum tawa, duri ranjau daun--sume ada. hihi. 

Alhamdulillah ala kulli wa ala kulli nikmah. Semuanya datang dari Dia.
Sekarang kiraan secara kasarnya, tinggal lagi setahun lagi aku kat IPG ni. Sedih pn ada, gembira memang ye la kan. hehe. Sedih sebab nanti akan susah nak jumpa kawan-kawan tambah lagi sebab ramai yang over the sea kan. :(

Ni mereka saya punya. Mereka yang akan saya rindu kelak.
Ni masa first sem di IPG. Muda belia kiut miut lagi time ni. hehe.


Yang ni gambar latest tapi bukan sem ni. Sem 3 i think. Tahun ke 3 kat IPG ni. Time ni x kiut miut dah. Maing2 cantik jelita nsem kacak gojes gitu. kehkeh


Mereka. My classmates my hero ;)
 Mereka yang akan sentiasa ada dlm hati. InsyaAllah. because they're soooooo awesome! :D
No worry, insyaAllah ada jodoh kita jumpa ya!

Now, life back to routine. 
May Allah bless what we are doing and give excellent to us. InsyaAllah.

Till here,
Love youolls. 

Wassalam.

1 comment:

  1. love kak chikk tooo... hahahha... rasa macam tak abes2 g bahang praktikum ni

    ReplyDelete